Författare

Peter har skrivit sedan de tidiga tonåren. I början var det mest dikter och korta små berättelser, men med åren utvecklades ett begär att göra något mer. För ett par år sedan började han skriva små korta fragment ur sitt liv och det växte sedan till en roman om skådespelaren Johannes som kämpar för att komma tillbaka in i den tuffa bransch han varit borta från en längre tid. Samtidigt blir Johannes distansrelation med en kvinna i Norge allt mer destruktiv. Hon kräver att han ska lämna allt i Sverige och Johannes befinner sig snart i en livssituation där hotet om undergång är ständigt närvarande.

Peter har även gått kurser i att skriva filmmanus och har flera nya projekt under utveckling.

Bokomslaget till Fragment (som om vi aldrig fanns) har Peter designat själv. Bilden på fyren (The lighthouse) finns tillgänglig I shoppen.

”Fragment (som om vi aldrig fanns) är en stark debutroman av skådespelaren Peter Sjöquist. Författaren skriver om utsatthet, sårbarhet och känslor på ett sätt som vi vanligtvis är vana att kvinnor gör. Han lyckas kombinera detta med sitt unika och raka sätt att uttrycka sig.”

Vill du köpa ett signerat exemplar av Fragment (som om vi aldrig fanns) kan du göra det i shoppen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.