SKÅDESPELARE

I år är det fyrtiotvå år sedan Peter fick sitt första betalda jobb som skådespelare i den uppmärksammade filmen Sova Räv av Ragnar Strömberg och i regi av Gun Jönsson. Filmen ansågs på den tiden vara väldigt våldsam. På senare tid har du kunnat se honom i humorserien Padeldrömmar, långfilmen Länge leve bonusfamiljen och kortfilmen Repögla 

FOTOGRAF

Peters stora passion för film och foto, kombinerat med ett genuint intresse för människor, har gjort honom till en god porträttfotograf. Idag är det mest headshots han tar och det han gillar bäst är porträttfoto. Framför allt är det personerna framför kameran som han arbetar för att få fram det personliga uttrycket hos. Peter tycker också om att arbeta med landskapsfoto och då gärna med långa exponeringstider. En del av de bilder Peter tagit finns att köpa i webbshopen.

FÖRFATTARE

Förra året debuterade Peter som författare med sin roman Fragment (som om vi aldrig fanns), om en skådespelares kamp med att hålla sig kvar i en bransch han mer och mer hamnat utanför. Samtidigt går skådespelarens kärleksrelation alltmer in i en destruktiv spiral som han desperat försöker ta sig ur. Just nu är Peter i färd med att skriva en ny roman om ett ämne som är väldigt laddat och tungt för väldigt många. Han har även andra spännande idéer för film och TV som han gärna vill förverkliga.

.

REGISSÖR

Peter har framgångsrikt regisserat den svenska dialogen till många långfilmer, TV-serier och spel för – bland andra – Disney, Sony Pictures och Dreamworks. Han undervisade också i ämnena dubbning och eftersynkronisering i den fristående kursen Gestalta med röst och tal som han skapade tillsammans med den dåvarande prefekten på Stockholms Konstnärliga Högskola. Han har också hållit föredrag om dubbning och att arbeta med språk både i Sverige och i Danmark.

Peter Sjöquist

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.