Om Peter

Peter föddes i Norrköping 1964 och där tillbringade han sina första år. När han var fyra år flyttade familjen till det nybyggda området Granängsringen i Tyresö. Föräldrarna separerade en kort tid senare och Peter flyttade då tillsammans med sin mor och syster till morföräldrarna i Solna. Morfar var baptistpastor och hade tidigare arbetat som redaktör på TT så vältalighet uppmuntrades tidigt. I rummet han delade med sin mor och syster fanns en liten grammofon och på den spelades ofta sagor berättade av kända svenska skådespelare. Peter lyssnade på historier som De tre bockarna Bruse, Gatumusikanterna från Bremen och, som Peter tyckte, otäcka sagor som Pojken som åt ikapp med jätten. Han fick genom mormodern också tidigt ett intresse för matlagning. Att laga mat är något som Peter gärna gör fortfarande.

I början av 70-talet flyttade han till Rinkeby där Peter tillbringade mycket tid för sig själv. Gärna med en bok som han kunde försvinna i och fantisera om andra tider och platser. Genom böckerna kunde han uppleva sånt som han annars inte hade kommit i närheten av.

Peters mamma jobbade på Luftfartsverket och när det tillsammans med andra statliga verk skulle utlokaliseras till Norrköping gick flyttlasset dit. Det var där regissören Gun Jönsson upptäckte honom och gav honom en av huvudrollerna i filmen Sova Räv. Sedan Peter gick ut Teaterhögskolan i Stockholm har han arbetat som skådespelare på scen, film och TV. I slutet av 80-talet började Peter också att dubba tecknade serier och filmer och har sedan dess gett röst åt oräkneliga karaktärer. Under en period på sju år arbetade Peter också som dykinstruktör på en av de då största dykskolorna i Sverige.

Peters stora intresse är förutom att spela teater, att fotografera. Han är också väldigt förtjust i hibiskusar och har flera stycken som han under flera år drivit upp från sticklingar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.