Skådespelare

Peter ville bli skådespelare redan som åttaåring. När han växte upp fick han ofta gå och se matinéfilmer på biografen Fontänen i Vällingby Centrum medan hans mamma handlade. Filmer som Pappa Långben, Röda Nejlikan och De Tre Musketörerna gav honom tidigt idoler som Fred Astaire, Leslie Howard, Gene Kelly med flera. Han älskade filmens värld och började ta kurser i dans, stepp och akrobatik och i de tidiga tonåren gick han Studiefrämjandets teaterkurser. Senare, i Norrköping, gick Peter med i konstmuseets filmklubb och på Bio Harlekinen såg han tidiga filmer av Wajda och Fassbinder som han fascinerades otroligt mycket av.

När Peter var sjutton år jobbade han som köksbiträde på Klockaretorpsskolan och blev av en kollega tillfrågad om han ville vara med i ett arbetarspel som skulle spelas i Folkets Park under sommaren. Där upptäcktes han av regissören Gun Jönsson som gav honom en av huvudrollerna filmen Sova Räv. Det var ett fantastiskt äventyr för Peter som fick möjlighet att arbeta med den svenska eliten av skådespelare. Med Bille August som fotograf och Peter Mokrosinski på B-foto lärde sig Peter otroligt mycket om vad det innebär att vara filmskådespelare.

Gun Jönsson tyckte att Peter skulle satsa på att bli skådespelare. Hon hjälpte honom att få jobb som statist på Östgötateatern och satte honom i kontakt med skådespelaren Lars Wik som skulle hjälpa honom med inträdesproven till skådespelarprogrammet vid Statens Scenskola i Stockholm (idag Stockholms Konstnärliga Högskola). Peter repeterade tillsammans med Lars in scener ur Pelikanen av Strindberg, Söndagspromenaden av Forsell och Den girige av Moliére. På våren 1982 var det så dags att resa till Stockholm för att söka in till den attraktiva skådespelarutbildningen i Sveriges huvudstad. Peter var otroligt nervös men lyckades omvandla den nervositeten till något positivt och blev en av de yngsta antagna eleverna dittills.

IMDB | SPOTLIGHT | STAGEPOOL

 

Agentur: Ivory Production
Representant: Eve French | +34 620 63 69 61 | info@ivoryproduction.com

Agentur, Indien: TOABH Talent Management
Representant: Toaney Bhatia | +91 22 61 44 49 99 phone | toabh@toabh.com

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.